Черновецький буде сам вирішувати, що показувати ТРК "Київ"?

Четвер, 8 травня 2008, 11:59

Київська міська державна адміністрація вирішила розробити редакційний статут і створити редакційну раду комунальної телекомпанії "Київ".

Про це йдеться в розпорядженні Київміськадміністрації, текстом якого мають Українські новини.

Цим розпорядженням адміністрація внесла зміни в статут телекомпанії.

Зміни передбачають, що редакційний статут ТРК "Київ" з вимогами до створення і поширення інформації затверджує адміністрація.

Вимоги стосуються забезпечення точності, об'єктивності і збалансованості подачі інформації телекомпанією, поширення конфіденційної інформації, про насильство, злочини, релігійні, національні та сексуальні меншини.

Статут має містити вимоги до: перевірки достовірності інформації, отриманої від третіх осіб, до реклами і спонсорства, по недопущенню прихованої реклами й особливості поширення інформації про партії під час виборчого процесу і поза ним.

Засновник має право втручатися у творчу діяльність ТРК "Київ" тільки шляхом внесення змін у редакційний статут.

Склад редради буде призначатися навпіл адміністрацією і творчим колективом.
Кількість членів редради в розпорядженні не зазначено.

Функції редакційної ради - забезпечення прав і обов'язків співробітників телекомпанії, контроль над дотриманням ними редстатуту, над вимогами, що стосуються заборони цензури і втручання у творчу роботу.

Редакційна рада може ініціювати відсторонення від керівництва ТРК або її підрозділів осіб, що порушують редстатут, призначення службового розслідування і звільнення таких осіб у випадку підтвердження фактів порушень.

Як повідомляло агентство, раніше Київрада заявив про намір домовитися з комунальними ЗМІ про об'єктивне висвітлення його діяльності в цілому і кожного депутата окремо.

У червні 2007 року Київрада вирішила створити "Київський медіа холдинг" у вигляді ЗАТ шляхом злиття комунальних ЗМІ з продажем 49% його акцій інвесторові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування