У БЮТ не приховують, що сподіваються на підтримку януковичів

Четвер, 8 травня 2008, 12:28

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов сподівається, що проект БЮТ щодо змін до Конституції підтримають як їхні союзники по коаліції, так і представники опозиційних фракцій.

"Я впевнений, що ці зміни підтримують як наші союзники, так і представники опозиції", - сказав Турчинов журналістам у четвер, повідомляє прес-служба БЮТ.

Він запевнив, що ініціатива Блоку Юлії Тимошенко щодо конституційних змін лежить виключно у площині чинного законодавства.

Турчинов висловив переконання, що "союзники БЮТ також розуміють необхідність змін, спрямованих на посилення виконавчої влади та створення єдиної вертикалі".

При цьому, відповідаючи на запитання журналістів з приводу того, що "між оточенням президента і Партією регіонів посилилися консультації для торпедування демократичної коаліції у зв’язку з наміром БЮТ внести зміни до Конституції", Турчинов зазначив:

"У нас немає іншого шляху, ніж йти на зміни до Конституції. Для того, щоб навести порядок в країні, недостатньо приймати рішення - має бути механізм виконання цих рішень".

На думку Турчинова, такий механізм сьогодні відсутній.

"Уряд приймає рішення, а місцеві адміністрації підпорядковані Секретаріату Президента. В результаті виходить розрив. Це стосується товарних інтервенцій та інших програм Уряду", - сказав він, додавши при цьому, що рішення Кабінету міністрів і надалі блокуються указами президента без пояснень і коментарів.

"Нам потрібна сильна, потужна, дієва виконавча вертикаль. Необхідно місцеві органи влади підпорядкувати Кабінету Міністрів, а також посилити місцеве самоврядування", - наголосив Турчинов.

Як відомо, лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко заявив, що БЮТ не має права самостійно вносити зміни до Конституції, не узгодивши свої дії з коаліцією.

Раніше прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що на наступному пленарному тижні БЮТ внесе до парламенту свій проект змін до Конституції, що передбачає створення в Україні парламентської республіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування