Литвину наснилися нові вибори і 15%

Четвер, 8 травня 2008, 13:54

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин прогнозує проведення позачергових виборів Верховної Ради восени цього року.

"Вже ні в кого не виникає сумніву, що вони будуть", - сказав Литвин в інтерв’ю "Українському тижню".

"Ми маємо парламентську кризу і загалом кризу політичну. І виходу з цієї кризи я не бачу. Коаліція відсутня, це очевидний факт, а уряд коаліційний. Ні змінити уряд, ні змінити коаліцію в Раді немає реальних можливостей, і це теж очевидний факт. Оскільки немає правових механізмів, треба шукати політичний вихід. А він у тому, аби провести дострокові вибори", - додав він.

Водночас, на переконання Литвина, якщо вибори будуть проведені за нинішньою виборчою системою, оновлення парламенту відбудеться тільки на 10–15%.

"Це ті голоси, які отримає наша політична сила. Решта залишиться незмінним – зміниться лише співвідношення чисельності фракцій усередині парламенту", - сказав він.

На питання, на чому базується така впевненість в успіху його Блоку на ймовірних перевиборах, Литвин відповів:

"Якби наша фракція налічувала на 5–10 людей більше, такого б глухого протистояння не було, адже ми розуміємо необхідність компромісу в інтересах країни".

Крім того, Литвин припускає проведення ще одних перевиборів мера Києва та Київраді, оскільки, на його думку, головним результатом нинішніх виборів стане "двовладдя".

"Переможе Черновецький, але Київрада не визнає його як київського міського голову, бо він не матиме контрольного пакета депутатських голосів. Тому треба буде або домовлятися, або призначати нові вибори на осінь", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...