БЮТ підозрює, що Черновецький їх замовив

Четвер, 8 травня 2008, 19:42

Блок Юлії Тимошенко стурбований бездіяльністю Київської міської територіальної виборчої комісії з виготовлення бюлетенів для виборів мера столиці і депутатів у Київраду.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" заявив адвокат БЮТ Володимир Пилипенко.

Він нагадав, що відповідно до закону про місцеві вибори, територіальна виборча комісія зобов'язана виготовити виборчі бюлетені не пізніше ніж за 10 днів до дня виборів, тобто 14 травня.

На сьогоднішній день тервиборчком ще не направив матеріали для друкування і не уклав договори з жодним з підприємств, стверджує адвокат.

Пилипенко також відзначив, що за інформацією БЮТ, тервиборчком має намір передати матеріали для друку бюлетенів не раніше ранку вівторка (13 травня), у той же час, за технологією, на виготовлення бюлетенів, необхідно близько 1 тижня.

Таким чином, відзначив співрозмовник агентства, тервиборчком ніяк не устигне виготовити бюлетені у встановлені законом стоки.

Пилипенко вважає, що це пов'язано з тим, що тервиборчком подав апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва, відповідно до якого ТВК зобов'язали змінити назви блоку-двійника БЮТ - "Блок Тимошенко - Київський прорив".

"Ми вважаємо, що Київський тервиборчком виконує політичне замовлення нашого опонента - Блоку Леоніда Черновецького" - заявив Пилипенко.

Він також підкреслив, що БЮТ стурбований бездіяльністю ТВК по виготовленню бюлетенів, тому що аналогічна ситуація склалася на виборах у 2006 році мера міста Хмельницького. Тоді тервиборчком вчасно не виготовив і не передав у дільничні виборчі комісії бюлетені вибори мера були зірвані.

Пилипенко також повідомив, що Апеляційний суд Києва почне розглядати апеляцію Київського ТВК на рішення Окружного адміністративного суду Києва в суботу 10 травня.

Раніше Окружний адміністративний суд за позовом БЮТ зобов'язав Київський тервиборчком внести зміни в текст бюлетеня, змінивши назву блоку-двійника "Блок Тимошенко - Київський прорив", виключивши першу частину назви - "Блок Тимошенко".

Як повідомлялося, тервиборчком розглянув заяву блоку "Київський прорив" про зміну його назви вже після проведення жеребкування по визначенню порядкових номерів розміщення назв партій і блоків у бюлетенях з виборів депутатів у Київраду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...