Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва "забула" погодити з Києвом свій парад

Четвер, 8 травня 2008, 21:50

Міністерство закордонних справ України заявляє, що Росія не погодила з українською стороною проведення військових заходів у Севастополі у зв'язку з 225- літтям Чорноморського флоту Росії.

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомив прес-секретар МЗС України Василь Кирилич у четвер.

"Проведення заходів військового характеру на території Севастополя не погоджене з українською стороною", - сказав він.

Кирилич додав, що будь-які заходи такого характеру повинні бути обов'язково погоджені на рівні центральних органів виконавчої влади України. 

Кирилич зазначив, що проведення будь-яких заходів з приводу річниці ЧФ РФ не узгоджувалося навіть з міською владою Севастополя.

За словами прес-секретаря, в Україні існують нормативні акти, які визначають порядок проведення заходів подібного характеру.

"Постановою Кабінету міністрів України від 2003 року встановлено, що проект плану проведення міжнародного заходу повинен подаватися за три місяці до дня його проведення", - зазначив він.

Крім того, підкреслив Кирилич, цією ж постановою забороняється проведення розважальних заходів за участі особового складу збройних сил іноземних військових формувань з використанням авіаційної або іншої бойової техніки й озброєнь.

Прес-секретар також зазначив, що цей же документ визначає норму, згідно з якою демонстрація озброєнь, військової техніки, технічних можливостей проводяться за межами населених пунктів, наприклад на полігонах, і за узгодження з органами місцевого самоврядування.

"Заходи військового характеру не погоджені", - підкреслив Кирилич. У зв'язку з цим, за його словами, "вихід військових кораблів є неприпустимим".

Прес-секретар зазначив, що МЗС України на даний момент поки не відомо про домовленості між українською й російською сторонами з приводу проведення спільного параду в Севастополі.

Раніше в прес-службі посольства РФ у Києві повідомили, що "як очікується на сьогоднішній день, буде парад за участю флотів двох країн".

За інформацією посольства, очікується, що у святкуванні 225-річчя ЧФ РФ візьмуть участь міністр оборони Росії Анатолій Сердюков, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, посол РФ в Україні Віктор Черномирдін, ветерани Чорноморського флоту.


 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування