Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медики заступилися за санлікаря, затриманого за вакцину

Неділя, 1 червня 2008, 10:43

"Український санітарно-епідеміологічний союз" звернувся до генпрокурора Олександра Медведька зі стурбованістю у зв'язку з затриманням колишнього головного санітарного лікаря країни Миколи Проданчука.

Про це йдеться у зверненні союзу, яке цитує "Інтерфакс-Україна".

"Український санітарно-епідеміологічний союз - громадська організація, що об'єднує санітарних лікарів, провідних спеціалістів України з гігієни, епідеміології, бактеріології, вірусології, висловлює крайню стурбованість у зв'язку з затриманням Генеральною прокуратурою України Проданчука", - йдеться в листі.

Його автори звертають увагу, що факт затримання відбувся на очах регіонального директора ВОЗ і до одержання офіційних результатів розслідування трагедії в Краматорську.

На їхню думку, дії Генпрокуратури не відповідають особистим і моральним якостям Проданчука, його громадському статусу.

Члени Всеукраїнського союзу просять генерального прокурора особисто вивчити ситуацію й відновити справедливість.

Разом з тим, співробітники наукового інституту гігієни й токсикології ім'я Л.І.Медведя Мінздраву України звернулися до президента й прем'єр-міністра зі стурбованістю у зв'язку із затриманням Проданчука.

"Шановний Вікторе Андрійовичу! Колектив Інституту гігієни й токсикології ім'я Л.І.Медведя стурбований долею члена-кореспондента АМН України, професора, заслуженого лікаря України, який в 1994-2007 роках працював директором нашого Інституту", - йдеться в листі колективу, під яким зібрано 218 підписів співробітників Інституту.

"Колектив Інституту обурений діями, які компрометують відомого вченого, чесну й порядну людину, яким є Микола Проданчук", - підкреслюється у зверненні.

Співробітники інституту вважають неадекватними заходи, які були застосовані до Проданчука.

Автори звернення також підкреслюють, що "вирішення питань про ввіз на територію України незареєстрованних лікарських засобів, включаючи імунобіологічні, у випадку епідемічних захворювань належить до прямих обов'язків заступника міністра охорони здоров'я України й не є перевищенням повноважень".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування