Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький запрошує європейських архітекторів помудрувати над Києвом

Понеділок, 2 червня 2008, 12:40

Мер Києва Леонід Черновецький звернувся до мерів 20 європейських міст із пропозицією залучити архітекторів до розробки Генерального плану Києва.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Київ – столиця незалежної України, потужний мегаполіс, що динамічно розвивається. Ефективне управління містом, його розвитком і забудовою можливе лише за умови грамотно побудованого, науково обґрунтованого Генерального плану", - зазначив мер.

"Я переконаний, що Київ має втілювати передові досягнення сучасного містобудування і архітектури", - додав він.

Черновецький зазначив, що "за період роботи нашої команди, враховуючи світовий досвід у галузі міського планування, ми спробуємо розробити і затвердити Генеральний план міста, який буде визнаний в усіх європейських країнах".

"Тож ми запрошуємо архітекторів і фахівців у галузі містобудування взяти участь у розробці Генерального плану української столиці. Я, як голова міської адміністрації, впевнений в необхідності отримання кваліфікованих рекомендацій і практичних порад провідних містобудівників європейських країн", - зазначив мер Києва.

Він додав, що восени в Києві відбудеться конференція з питань формування Генплану міста і розробки стратегії його реалізації.

До участі у конференції Черновецький запросив, зокрема, представників таких успішних міст як Берлін, Варшава, Дрезден, Лондон, Москва, Мюнхен, Париж, Прага, Санкт-Петербург, Дубаї, Астана та ін.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування