Від Тимошенко вимагають терміново оплатити забаву з Черновецьким

Понеділок, 2 червня 2008, 15:12

Секретаріат президента вимагає до Кабінету міністрів терміново дофінансувати дострокові вибори у Києві.

Про це заявила на брифінгу заступник голови секретаріату президента Марина Ставнійчук.

За її словами, незважаючи на те, що з моменту голосування минув вже тиждень, місцеві вибори лишаються профінансованими лише на 45%.

"Із 16,5 мільйонів Кабінетом міністрів територіальній виборчій комісії надано 7 300 тисяч гривень. Це серйозне питання, тому що ТВК має оплатити виконання робіт і по виготовленню виборчих плакатів, і по нарахуванню заробітної платні тощо", - зазначила Ставнійчук.

Вона додала, що у понеділок президенту надійшло відповідне звернення від ТВК з проханням посприяти завершенню фінансування виборчої кампанії.

Коментуючи виборчий процес, Ставнійчук висловила думку, що в цілому вибори відповідали закону, однак були порушення законодавства, які насамперед стосувалися ведення передвиборчої агітації і бажання вплинути на волевиявлення громадян.

Водночас, на думку Ставнійчук, завдяки злагодженим діям СБУ, Генпрокуратури та МВС, вдалося убезпечити виборчий процес від масових фальсифікацій, які могли б вплинути на результат волевиявлення.

"Ці вибори є серйозним сигналом для усіх суб’єктів процесу, що не можна перетворювати будь-які вибори у маркетинговий продаж", - сказала вона.

Коментуючи можливість оскарження результатів виборів, заступник голови секретаріату зазначила, що така можливість є, але вона вважає її малоймовірною.

Я не виключаю, що хтось може оскаржити, однак, судячи з заяв політичних сил, серйозних оскаржень не буде", - сказала Ставнійчук.

Водночас, за її словами, у судах знаходиться понад 50 позовів щодо виборчого процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування