Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче розпочати тиждень з двох кадрових питань

Понеділок, 2 червня 2008, 15:40

Голова Верховної ради Арсеній Яценюк пропонує почати новий пленарний тиждень з приведення до присяги нових депутатів та суддів конституційного суду.

Про це він заявив на погоджувальній раді в понеділок.

"Перше питання – ми обов’язково почнемо з присяги нових народних депутатів задля того, щоб парламент працював у конституційному складі. Друге – є пропозиція президента щодо присяги суддів КС, відповідний лист надійшов на мою адресу минулого тижня", - сказав голова.

Яценюк додав, що питання приведення до присяги суддів КС не потребує внесення до порядку денного і висловив сподівання, що на цей раз його розгляд відбудеться "набагато успішніше, ніж минулого разу" (як відомо, тоді трибуна була заблокована БЮТ).

Крім того, за його словами, Рада повернеться цього тижня до розгляду проекту №2481, яким формується дохідна частина бюджету.

"З огляду на те, після прийняття відповідних змін відкривається остаточний шлях для формування видаткової частини, а також для внесення змін до бюджету в парламент", - пояснив голова парламенту.

Яценюк додав, що якщо в законі будуть враховані пропозиції президента, то Віктор Ющенко готовий його підписати безпосередньо в залі парламенту.

Крім того, він наголосив на необхідності зосередитися на прийнятті соціальних законопроектів та приватизаційного блоку.

Разом з тим кадрові призначення до уряду поки що розглядатися не будуть, оскільки з "цих питань досі не досягнуто згоди".

"Тому я прошу коаліцію визначитися і внести узгоджений порядок денний щодо кадрових питань", - сказав Яценюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування