Турчинов готовий відрізати Ющенку все, що можна відрізати

Понеділок, 2 червня 2008, 17:11

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявляє, що кабмін не може подати зміни до бюджету, поки не будуть ухвалені проект змін до законодавства №2481 та програма приватизації.

Про це він заявив на погоджувальній раді у парламенті в понеділок.

"Безпрецедентна ситуація, в якій знаходиться країна вже протягом другого тижня. У нас після рішення КС зруйновано систему публічних фінансів. Сьогодні 141 мільярд мінус – такий обсяг втрат, в тому числі доходної частини (бюджету)", - поскаржився Турчинов.

"Попередній Кабмін мав проблеми з КС, але виключно з розхідної частини. Це була проблема, але не серйозна. Цим же рішенням фактично зруйнована доходна частина бюджету", - наголосив Турчинов, закликавши ЗМІ проаналізувати, хто приймав це рішення.

Ще однією проблемою на шляху внесення змін до бюджету перший віце-прем'єр назвав затвердження програми приватизації.

"Говорити про подачу бюджету без з'ясування цих позицій – це авантюра. Це буде провокація, а уряд на таку провокацію не піде", - наголосив він.

"Тому ми звертаємось до всіх депутатів – вівторок треба розпочати з того, що треба захистити не уряд, а фінансову систему України, пенсіонерів. І враховуючи вето президента на закон №2481, все ж прийняти рішення по цьому закону", - закликав Турчинов.

Він також закликав парламент ухвалити рішення по програмі приватизації, оскільки мова йде про ще 9 мільярдів бюджету.

"Будь-яке рішення Верховної ради – це позиція для уряду - або ми зберігаємо 9 мільярдів, або ми змушені провести секвестр бюджету. І тут, повірте, у нас рука не дрогне, ми відріжемо все, що можна відрізати, і в самого кабінету міністрів, і в Верховної ради, і в секретаріату президента. Тому що соціальні програми ми руйнувати не будемо", - попередив віце-прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування