Наливайченко вважає слова Жванії про Ющенка аморальними

Понеділок, 2 червня 2008, 21:54

Виконувач обов'язків глави СБУ Валентин Наливайченко спростовує інформацію члена фракції "НУ-НС" Давида Жванії про те, що в 2004 році тодішній кандидат у президенти Віктор Ющенко не був отруєний.

"Я уже висловився і як громадянин, і як посадова особа: це є неправдивою інформацією, якщо офіційно оцінювати. А що стосується моралі - це однозначно аморально", - сказав він в ефірі Радіо "Свобода".

Наливайченко підкреслив, що головна версія слідства - Ющенка було отруєно діоксином, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Факт отруєння доведений результатами роботи слідчих і оперативної діяльності Служби безпеки", - сказав він.

Крім того, Наливайченко наголосив, що факт отруєння Ющенка підтверджений міжнародними експертизами: "Цей факт також підтверджено міжнародними експертизами і відповідними лабораторіями".

"Три країни можу назвати: ФРН, Великобританія, Бельгія. Усі три результати підтверджують, що погіршення стану здоров'я (Ющенка) відбулося в результаті потрапляння в організм потерпілого значного обсягу хімічної речовини - діоксина", - додав він.

Відповідаючи на питання про організаторів отруєння і тих, хто був причетний до підготовки цього злочину, глава СБУ зазначив, що в цьому напрямку "робота продовжується".

Наливайченко також прокоментував кримінальну справу, що порушена Генпрокуратурою за фактом підробки і використання свідомо підроблених документів, на підставі яких Жванії було видане свідчення про громадянство України.

Керівник СБУ нагадав, що був у складі комісії з питань громадянства при президенті, коли працював заступником міністра іноземних справ.

Наливайченко підкреслив, що позбавляти або надавати громадянство України потрібно з залученням цілої комісії.

"Я думаю, щойно... ті документи, що зараз використовуються Генпрокуратурою, будуть надані цій комісії, ми почуємо більш об'єктивну оцінку цієї ситуації і більш зважений підхід у цій справі", - сказав керівник СБУ.

Він також зазначив, що "українське законодавство щодо громадянства надзвичайно ліберальне".

"Якщо Генпрокуратура подала в суд, то нехай би вирішив суд (питання про правомірність надання Жванії громадянства). Але разом з тим, відповідно до закону, є ще комісія при президенті України", - наголосив Наливайченко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування