Послом України в Росії стане "тіньовий" кадр Януковича?

Вівторок, 3 червня 2008, 09:07

Новим послом України в Росії стане заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Костянтин Грищенко, повідомляє у вівторок "Комерсант-Україна".

Про майбутнє призначення посла України в РФ газеті повідомило у понеділок джерело в секретаріаті президента.

Незважаючи на те що президентський указ про призначення Грищенка на посаду посла ще не оприлюднений, джерело в МЗС РФ також підтвердило цю інформацію, зазначає видання.

Крім того, "Комерсант" з'ясував, що "Москва вже надала Києву агреман щодо кандидатури Грищенка".

Як відомо, посада посла України в РФ була вакантна з 4 квітня цього року, після того як президент Віктор Ющенко звільнив колишнього посла Олега Дьоміна в зв'язку з "досягненням ним пенсійного віку" (Дьоміну виповнилося 60 років 1 серпня 2007 року).

В останні місяці в ЗМІ звучали імена різних кандидатів на вільну посаду. Частіше інших згадувалися колишня глава Мінплаивенерго Іван Плачков, що колишній держсекретар Олександр Зінченко, а також головний редактор газети "Україна молода", земляк і близький друг Віктора Ющенка Михайло Дорошенко, зазначає газета.

Але, за інформацією "Комерсанта", у квітні президент остаточно вирішив, що запропонує посаду посла України в Росії Грищенку. Як заявило одне з інформованих джерел, це кадрове рішення співпало за часом із призначенням президентом Грищенка на посаду першого заступника секретаря РНБО.

Грищенко у свій час був заступником голови МЗС України (1995-1998 рр.), послом України в Бельгії і главою місії України при НАТО (1998-2000 рр.), послом України в США (2000-2003 рр.).

З вересня 2003 по лютий 2005 року він очолював МЗС України в Кабміні Віктора Януковича. З 11 жовтня 2006 року – радник прем'єр-міністра Януковича. З грудня 2007 року – міністр закордонних справ у "тіньовому уряді" Партії регіонів. 15 квітня 2008 року призначений першим заступником секретаря РНБО.

Сам Грищенко в бесіді з "Комерсантом" опосередковано підтвердив інформацію про те, що Росія дала агремана на його призначення послом України. "Ну і що такого, що дали (агреман)? Або якщо не дали? Поки немає указу президента про призначення, кандидат на посаду посла не може коментувати отримання чи неотримання агремана по його кандидатурі", - заявив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування