Луценку мають ось-ось оголосити "вердикт" суду

Вівторок, 3 червня 2008, 09:31

3 червня, приблизно о 10.00, Подільський районний суд Києва повинен визначитися щодо скарги міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на порушення кримінальної справи у відношенні нього.

Таке рішення проголосив суддя Подільського райсуду Києва Василь Бородій, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

Під час судового засідання в понеділок представники прокуратури наполягали на тому, що кримінальна справа відносно Луценко порушена обґрунтовано, тому що він своїми діям наніс шкоду інтересам МВС, підірвав авторитет і престиж відомства.

За словами прокурорів, ці дії Луценко "вчинив, користуючись власними інтересами".

У той же час, відповідаючи на запитання судді щодо матеріалів справи, представники прокуратури не змогли дати аргументованих пояснень.

Зокрема, на запитання, чому обвинувачення базуються лише на 5 епізодах нібито використання авіації Внутрішніх військ в особистих цілях, хоча в справі є понад 30 епізодів, представники прокуратури відповіли: "Ці епізоди найбільш розслідувані".

На запитання, чому органи прокуратури не перевіряли звинувачень Київського міського голови Леоніда Черновецького на адресу Луценка під час засідання РНБО 18 січня ц.р. у нібито вимаганні главою МВС землі, сторона обвинувачення відповіла, що "у матеріалах справи даних щодо цього немає".

2 червня, Подільський райсуд Києва на засіданні за скаргою адвоката міністра внутрішніх справ Юрія Мартиненка вивчив усі 7 томів кримінальної справи, 3 з яких стосуються інциденту з Черновецьким, а 4 інші – використання в особистих цілях службових літаків внутрішніх військ України.

Адвокат Мартиненко подав клопотання долучити до матеріалів справи висновок кандидата юридичних наук Миколи Сірого, котрий визнав неправомірними порушення зазначених кримінальних справ щодо Луценка. Це клопотання суд задовольнив.

Крім того, представник Луценка в суді народний депутат Геннадій Москаль попросив суд долучити до матеріалів справи матеріали трьох перевірок Головного контрольно-ревізійного управління, датовані 2007 роком, щодо перевірки законності використання авіації ВВ, оскільки Генпрокуратура, за його словами, навіть не хотіла досліджувати ці акти. Це клопотання також було задоволено суддею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування