Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і двом Вікторам пропонують відмовитись від крісла президента

Вівторок, 3 червня 2008, 11:24

Глава комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко вважає, що однією з можливостей стабілізації ситуації в країні могла б стати відмова головних претендентів на крісло глави держави від своїх президентських амбіцій.

Про це він сказав в ефірі Радіо "Свобода", зауваживши, що "сьогодні в країні є проблеми політичного, особисто-політичного характеру", повідомляє прес-служба депутата.

На думку Гриценка, такі проблеми "пов'язані, насамперед, з наступними президентськими виборами, які призводять до того, що відносини у владі вже стали абсолютно відверто конкурентними, а часом все частіше ворожими".

За словами депутата, три лідери першого ряду Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко і Віктор Янукович розглядають себе як конкуренти на наступних президентських виборах і через це вони не можуть досягти координації дій, що люди і бачать.

"Які шляхи виходу, якщо в кожного з них в голові головне крісло країни, якщо відносини зайшли так далеко, в тому числі, на психологічному міжособистісному рівні, і часом вони наближаються до точки незворотності?", - запитує політик.

Гриценко зазначив, що зараз Янукович по факту ізольований демократичною коаліцією. Тобто він "не працевлаштований" і з найчисельнішою партією не має практичного впливу на владу, що створює абсолютно очевидні проблеми.

На думку депутата, якщо створити широку коаліцію і виштовхнути з політичної верхівки, наприклад, Тимошенко, то це не додасть стабільності.

Якщо ж за умов єднання Партії регіонів з БЮТ виштовхнути Ющенка у вигляді швидкого прийняття Конституції, яка б створила канцлерську систему, де прем'єр буде головним, а у президента обмежені повноваження, то це також нестійка система при діючому президенті і наявності у нього силових структур.

У випадку перевиборів, як зазначив Гриценко, знову залишаться ті ж самі партії-фігуранти і буде така кількість фальсифікацій, яких не бачили з 2004 року. І знову буде нестійка система.

"Тому, як вихід, можна запропонувати відмовитися трьом лідерам найбільших політичних сил від президентських амбіцій. І тоді залишити їм слід в історії, а не наслідити. І зробити щось корисне", - наголосив політик.

При цьому Гриценко висловив сумнів щодо готовності до такого кроку.

Він також вважає, що "якщо й далі будуть розвиватися конфліктні відносини і буде бардак в парламенті та уряді, який вже ділиться на дві частини, і вся система влади буде крок за кроком руйнуватися, то жоден з цих трьох політиків не матиме шансів на наступних президентських виборах по факту - це краще усвідомити раніше, ніж пізніше".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування