СБУ завела справу на структуру "Нафтогазу"

Вівторок, 3 червня 2008, 15:20

29 травня порушено кримінальну справу щодо службових осіб "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" за фактом розтрати державного майна на суму 47 млн.грн.

Про це у вівторок на прес-конференції повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

За словами Остапенко, посадові особи "Укргазвидобування" через приватних підприємців і комерційні банки "прокрутили" 47 млн. грн і перевели ці гроші в готівку, повідомляє Ліга.

Визначивши, що сума поставлена для "Укргазвидобування" складає 62 млн. грн. у той час, як насправді ця сума склала трохи більше ніж 15,5 млн.грн.

За її словами, ще торік відповідно до річного плану-графіка закупівель "Укргазвидобування" проводилися відкриті торги по закупівлі спецтехніки.

Переможцем торгів відповідно до рішення тендерного комітету стала ТОВ "Торг Маркет Груп". Тоді ж на розрахунковий рахунок цього ТОВ посадовими особами "Укргазвидобування" по виконанню договорів про постачання двох бульдозерів, 4 автокранів і 7 фронтальних навантажувачів було переведено більш 62 млн. грн.

Як з'ясували правоохоронці, рішенням Голосіївського районного суду міста Києва в жовтні минулого року установчі документи цього ТОВ були визнані недійсними, а проведена в січні цього року ревізія "Укргазвидобування" показала, що вартість поставленої спецтехніки складає 15,5 млн. грн., її імпортером є інше підприємство, яке, крім того, транспортувало технологічне устаткування до місця призначення структурного підрозділу "Укргазвидобування".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування