Катерина Ющенко вирішила судитися з комуністом через громадянство

Вівторок, 3 червня 2008, 16:14

Дружина Катерина Ющенко має намір подати до суду на комуніста Леоніда Грача за його заяви щодо її громадянства та діяльності.

"Наклепницькі заяви Леоніда Грача на мою адресу, змушують мене, Катерину Ющенко, звернутися з відповідними позовами до суду, з метою захисту моєї честі та гідності", - сказано у відкритому листі Катерини Ющенко, поширеному її прес-службою.

Зокрема, дружину президента обурили заяви Грача з трибуни Верховної Ради про те, що "в случае с госпожой Ющенко есть много важных вопросов, и нам хотелось бы найти ответы на них публично".

"Леонід Грач – це людина, яка називає одну з найбільших світових гуманітарних катастроф – Український Голодомор-геноцид 1932-33 років – "мифом", "надуманым прожектом", а зусилля держави та громади із вшанування 10 мільйонів жертв Голодомору – "истерией", "поруганием нашего прошлого", "пропагандой русофобии", "камнем в огород российско-украинских отношений", "аморальной, циничной" пропагандистською кампанією", - пише Катерина Ющенко.

"Все це ми чуємо сьогодні, коли опубліковані сотні документів з архівів державних органів, які свідчать про організовані, системні та цілеспрямовані зусилля сталінського комуністичного режиму, спрямовані на знищення українського народу", - додає вона.

Крім того, дружина президента заявляє, що є громадянкою однієї держави – України, і що вона відмовилася від громадянства Сполучних Штатів Америки.

Фото прес-служби Катерини Ющенко
Фото прес-служби Катерини Ющенко

На підтвердження своїх слів, "для тих, хто піддає це сумніву, і вимагає додаткових доказів", прес-служба надала сертифікат про втрату громадянства США.

"Я не можу мовчати, спостерігаючи за тим, як на мою адресу та на адресу моєї родини постійно лунають наклепи з боку Леоніда Грача", - заявляє Катерина Ющенко.

"Якщо пана Грача так цікавить моя особа та моя родина, скажіть, будь-ласка, хто і коли дасть мені відповідь хоча б на наступні питання. Чому у 1936 році, по звинуваченню у куркульстві, комуністи заарештували та повісили мого діда, селянина Андрія Чумаченка, який проживав у селі Зайцівка Харківської області, – одного з сотень тисяч українських селян, які стали жертвами комуністичних репресій?", - питає вона.

"Чому, забравши їжу, заморили голодом більшість моєї родини у Харківській та Київській областях, – та прирекли на голодну смерть мільйони українських родин? Хто і коли вибачиться перед мільйонами українських інтелігентів, науковців, патріотів, поетів, письменників, селян робітників закатованих у радянських ГУЛАГах у 30-х, 40-х, 50-х, 60-х, 70-х роках ХХ століття?", - пише Катерина Ющенко.

Разом з тим, на думку дружини президента, не тільки їй, але й багатьом українцям "було б цікаво почути, за рахунок чиїх внесків фінансується сьогодні діяльність комуністичної партії – одного з найбільших антиукраїнських рупорів у нашій державі?".

Катерина Ющенко також закликала українські ЗМІ з обережністю ставитися "до сумнівних заяв деяких політиків, і перш ніж тиражувати та коментувати їх, звернутися до принципів об’єктивності та неупередженості".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування