Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванія каже, що ГПУ створює йому не ту "ауру", а Ющенка - шантажують

Середа, 4 червня 2008, 10:11

Свідок у справі отруєння президента Віктора Ющенка, депутат Давид Жванія називає дезінформацією твердження Генпрокуратури, нібито він ігнорує виклики на допити.

"Дезінформація, бо я ж не буду жити в цій Генпрокуратурі", - заявив він в інтерв’ю "Бі-Бі-Сі".

"Скільки було доцільно, я туди ходив. Це просто знущання. Вони мені створюють таку ауру. Не буду ж я туди щодня ходити, щоб мені хлопчик, який до мене запитань більше не має, сидів і набирав протокол одним пальцем на комп’ютері", - сказав Жванія.

"Питання по отруєнню (Ющенка) мені не ставлять. Бо їх немає. Запитання про що завгодно, але не по цій справі. Усі свідчення по цій справі я дав 4 роки тому", - зазначив депутат.

Те, що його викликають тепер як свідка до Генпрокуратури, Жванія назвав маніпуляціями та політичним тиском.

"Виходячи з того, що готується так звана операція широка коаліція, ту активну частину фракції, яка для адміністрації зрозуміло не буде брати в цьому участь, щодо неї здійснюється політичний тиск. Сьогодні відбувається залякування неслухняних, аби було більше, хто підписував би нову коаліцію. На цій підставі порушені абсолютно незаконні карні справи по Луценку, по Жванії та інших", - переконаний він.

Жванія також укотре наголосив, що "чітко отримував рішення щодо громадянства на основі рішення суду – хоча міг отримати й іншими методами".

"Це усе йшло через адвокатів і вони порадили скористатися законним правом. Крім того я вже жив в Україні і приїхав сюди не бомжом. Мені не треба було щось фальсифікувати, щоб отримати громадянство. Для мене це був складний шлях і рішення, бо українське громадянство це не американське. Я тут одружився і вирішив тут жити", - сказав він.

На запитання "Хіба владоможцям щось загрожує?" Жванія відповів: "Я вважаю, що становище більш критичне".

"Після переформатування коаліції треба буде розставляти крапки. І грубо кажучи, люди які проходили у справі по паспорту – ці свідки опиняються на допитах по отруєнню. Тут іде маніпуляція. Прокуратура діє ніби не підконтрольна закону. Йде нівелювання усіх силових структур", - заявив він.

На запитання, а чи його дії – не маніпуляція з фактами, Жванія запевнив:

"Позиція, з якою я вийшов – це моє чітке переконання і моя громадянська позиція. Бо ця справа (про отруєння Ющенка) – це найбільший страх Ющенка. Він цього боїться найбільше".

"Прокуратури в країні більше немає, головна там Партія регіонів і представники адміністрації. Вони почали по суті шантажувати президента. Зараз він діє так, убиваючи досягнення минулих років тому, що він цього боїться", - переконаний Жванія.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування