БЮТ почав ранок з наїздів на Ющенка

Середа, 4 червня 2008, 10:25

Фракція БЮТ виступає за те, щоб президент застосовував принцип "закон один для всіх" до всіх високо посадовців, а не вибірково.

Про це з трибуни парламенту заявив бютівець Микола Томенко.

"Наша фракція цілком підтримує президента, який почав роботу, щоб забезпечити виконання всіма громадянами принципу "закон один для всіх". Єдине, що ми стурбовані тим, що деякі правоохоронці і місцеві чиновники не допомагають президенту в реалізації цього лозунгу", - зазначив депутат.

"СБУ вирішила навести лад з чиновниками, які у незаконний спосіб стали учасниками бойових дій. Бо кілька років тому була мода, міліція відправляла літак в одну з республік Югославії, народ там вечеряв і отримував посвідчення учасників бойових дій. Так якщо СБУ хоче забрати такі посвідчення, то я хочу сказати, що в цьому залі такий не один", - зауважив Томенко.

Також він назвав нелогічним порушення справи по подвійному громадянству лише проти одного депутата, бо таких теж багато і БЮТ готовий "допомогти матеріалами" по них.

"Якщо є бажання навести лад з розкраданням і корупцією серед посадовців, я думаю, що неправильно, коли одного міністра ми розслідуємо, а другий вибачається і забуває, що проти нього справа відкрита", - наголосив Томенко.

Як відомо, СБУ вважає незаконним отримання статусу учасника бойових дій представником "Народної оборони" Сергієм Василенком, генпрокуратура розслідує справи по подвійному громадянству Давида Жванії, та зловживання службовим транспортом Юрієм Луценком.

Ще один член фракції БЮТ Володимир Бондаренко заявив про те, що дострокові вибори в Києві були побудовані "на широкомасштабному підкупі виборців".

Депутат зазначив, що секретаріат президента виявив свою зацікавленість до зазначених виборів і "особисто Віктор Андрійович (Ющенко) не залишив ці вибори без уваги", наголосивши на необхідності їх проведення в один тур.

Бондаренко закликав тимчасову слідчу комісію парламенту, створену для розслідування діяльності київської влади, продовжити свою роботу.

При цьому депутат звинуватив Київську прокуратуру та Генпрокуратуру в ігноруванні звернень щодо розслідування діяльності київської влади:

"Прокуратура міста, отримуючи земельні ділянки, разом з Генпрокуратурою лише відписуються... Таке кришування є ганебним фактом корупції".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування