Україна програла Росії битву в ПАРЄ за Голодомор

Середа, 4 червня 2008, 10:33

Парламентська Асамблея Ради Європи буде вивчати наслідки Голодомору на теренах усього Радянського Союзу, а не лише в Україні.

Про це сказав Радіо "Свобода" віце-президент ПАРЄ, голова політичного комітету цієї організації, депутат зі Швеції Йоран Ліндблад.

"Я був проти того, щоб об’єднувати ці звіти, але більшість членів політичного комітету вирішила інакше, і тут я нічого не зміг зробити", - сказав він.

Це, на думку Ліндблада, свідчить про те, що росіяни краще лобіювали свою позицію, ніж українці.

"Як виглядає, у росіян дуже добрі зв’язки з групою соціалістів у ПАРЄ. Проблема полягала в тому, що в Стокгольмі на засіданні нашого комітету був лише один представник України, (голова делегації з Партії регіонів) Іван Попеску. Він сказав, що виступає за два звіти, але пояснив, що в лавах української делегації є різні думки з цього приводу. А він там був єдиним представником України. Це не допомогло, і справу було програно навіть до засідання в Стокгольмі", - розповів він.

Ліндблад припустив, що звіт ПАРЄ щодо Голодомору в усьому Радянському Союзі матиме багато частин, і одна з них буде стосуватися України.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...