Луценку незручно їхати на возі з чотирма палицями в колесах

Середа, 4 червня 2008, 10:49

Парламентська коаліція працюватиме у нинішньому складі, не дивлячись на труднощі, яких вона зазнає останнім часом, заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Про це він сказав на прес-конференції в Харкові, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Коаліція працюватиме, хоча їй це робити важко через партизанський загін "Єдиного центру", який зсередини підриває ефективну діяльність уряду", – зазначив Луценко.

"Як ви розумієте, не можна ефективно працювати, виконувати взяті на себе зобов'язання, не маючи поправок до недосконалих законів чи не приймаючи нові закони, необхідні для роботи", – додав він.

Зокрема, Луценко навів приклад із довгоочікуваними поправками до закону про дорожній рух.

"Проект закону щодо внесення змін був внесений до Верховної Ради президентом як невідкладний. Він пройшов перше читання, але так і не був прийнятий, хоча лежить у парламенті ще з перших днів його роботи", – розповів міністр.

"Як я можу відповідати за стан на дорогах, якщо парламент, який делегував мене на посаду міністра, не забезпечує необхідними законами, яких потребує і міліція, і суспільство", – додав він.

"Невже не очевидно, що та більшість депутатів, яка сформувала уряд, має дати йому можливість працювати? А їхати на возі з чотирма палицями в чотирьох колесах, м'яко кажучи, не зручно", – наголосив Луценко.

Лідер "Народної самооборони" переконаний, що коаліція демократичних сил працюватиме в парламенті й надалі, бо "іншого формату для нинішнього складу Верховної Ради не існує".

"НУ-НС" і БЮТ не мають бажання утворювати іншу коаліцію, в тому числі й широку. А з іншого боку, для того, щоб покращити стан в країні, коаліція повинна не просто існувати, а й приймати закони для ефективного управління державою", – наголосив Луценко.

За його словами, "коаліція – не самоціль, ціль – її ефективна робота". "Однак зараз, на жаль, в коаліції виникли деякі проблеми, які створюють напругу і в політикумі, і в суспільстві", - додав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування