Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розповів, як збій системи "Рада" ледь не потягнув на 140 мільярдів

Середа, 4 червня 2008, 10:55

Збій у системі "Рада" під час голосування за зміни до деяких законодавчих актів щодо дохідної частини бюджету у вівторок відбувся в результаті людського фактора.

Про це на засіданні у середу повідомив спікер Арсеній Яценюк, посилаючись на результати відповідного службового розслідування.

"Основна причина (збою в системі "Рада") - це людський фактор. Немає жодних технічних проблем. Причина була в тому, що в силу порушення технологічної інструкції система не була перезавантажена і таким чином не дала можливості активувати нових 11 карток народних депутатів, записати їх до відповідних фракцій та вивести результати голосування", - сказав він.

"Це не технологічна проблема, а виключно людська. Система "Рада" працює", - додав він.

За словами Яценюка, він ухвалить відповідне рішення щодо осіб, винних у збої системи.

"Що стосується людського фактору, він міг потягнути за собою вчора безпрецедентні наслідки. Якщо би не був вчора зафіксований і прийнятий закон про внесення змін до деяких законодавчих актів, це просто мінус 140 мільярдів. В силу того, що хтось не перезавантажив систему. Я вже не кажу про політичні наслідки і політичні заяви, які би лунали з різних сторін про фальсифікацію результатів голосування", - сказав він.

"Висновки ми відповідні зробили. Зараз мені готують остаточний акт службового розслідування і відповідно до вимог трудового законодавства мною буде ухвалено рішення з даного питання", - додав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування