Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Кернеса "і не тільки" чекають у міліції по справі про наркотрафік

Середа, 4 червня 2008, 12:48

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтвердив наявність у слідства доказів про причетність деяких представників влади Харкова до організації наркотрафіка, який проходив через територію України і низку суміжних держав.

Про це міністр сказав у вівторок на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на запитання журналістів про те, що раніше в повідомленнях говорилося про участь у наркоторгівлі не лише працівників міліції, а й деяких представників влади Харкова.

Коментуючи, зокрема, заяви мера Харкова Михайла Добкіна про те, що це провокації проти нього і в затриманих "вибивають" покази щодо його причетності до наркобізнесу, Луценко сказав:

"На жаль, це не новина, коли харківські чиновники різного рівня, випереджуючи ймовірні звинувачення в причетності до тих чи інших правопорушень, використовують прес-конференції і голослівні звинувачення на адресу органів внутрішніх справ".

Водночас міністр заявив, що йому особисто "не відомо про будь-які свідчення щодо Добкіна у справі про харківський наркотрафік".

"Я можу підтвердити лише, що затримані наркодилери, а також інші особи, які причетні до організації наркотрафіку, дійсно дають покази, які можуть свідчити про причетність до кримінальних діянь посадових осіб Харківської міськради. Це правда. Але наразі вони проходять у якості свідків", - сказав Луценко.

"І саме в такій якості був, як ви знаєте, напевно, запрошений пан секретар Харківської міськради (Геннадій Кернес) для дачі свідчень. У п’ятницю він не з’явився для надання свідчень, сподіваємося, що завтра він, уже будучи втішений тим, що Луценко поїхав, прийде до міліції і дасть всі необхідні свідчення. В даному випадку в якості свідка він зобов’язаний це зробити – прийти і дати покази. І не тільки він", - додав він.

При цьому міністр повідомив про розслідуванні інших фактів зловживань харківських посадовців.

"Міліція займається розслідуванням зловживань у сфері земельних відносин, які також, вочевидь, рано чи пізно будуть пов’язані з тим чи іншим чиновником місцевої влади. Як ви розумієте, без їхньої участі незаконне відчуження землі не могло б відбутися. Також існує ряд резонансних справ, у тому числі й замах на життя і здоров’я людини, яка дає покази, що можуть свідчити також про причетність до цих справ достатньо високопоставлених чиновників", - сказав він.

Але, зазначив Луценко, "починати бурхливо на це реагувати і демонструвати всім зашиті кишені немає сенсу".

"Міліція не збирається затримувати будь-кого із чиновників із двома грамами підкинутого порошку, поки я міністр внутрішніх справ. Цього не було і не буде", - підкреслив Луценко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...