Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Дитина" Ахметова "викликала довіру" в експерта УЄФА

Середа, 4 червня 2008, 13:12

Експерт УЄФА Клаудіо Негроні заявляє, що виконання обіцянок щодо будівництва нового стадіону футбольного клубу "Шахтар", що належить Рінату Ахметову, викликає в нього довіру до Донецької області.

Про це він сказав журналістам у Донецьку, повідомляє "Остров".

"Я був тут у вересні 2005 року. Коли ми дивилися презентацію нового стадіону в Донецьку, у той час це просто були якісь картинки і проекти, замальовки", - зазначив Негроні.

"Але коли я повернувся через три роки, у мене була можливість побачити, що та дитина, що тоді планувалася, вона вже росте. Обіцянки виконані і виконуються. Тому в мене немає ніяких сумнівів, я повністю довіряю цьому регіону", - додав він.

Негроні відзначив, що Федерація футболу України прийняла правильне рішення про надання права проведення юнацького турніру Євро-2009 у Донецьком регіоні.

"Я відчуваю, що футбол у цьому регіоні відіграє важливу роль... І я упевнений, що в наступному році юнацький турнір пройде на фантастичному рівні", - сказав експерт УЄФА.

Він зазначив, що оглянув спортивні спорудження і готелі Донецька і Маріуполя і залишився задоволений.

На прохання глави Донецької облради Анатолія Близнюка поставити оцінку рівню підготовки регіону до чемпіонату, Негроні сказав: "Чотири з половиною".

"Зараз ми повинні підійти до роботи більш детально. Але багато ще таких справ, як маркетинг, просування турніру, дизайн, прикрашання міст, стадіонів. Це все буде обговорюватися і виконуватися після фіналу в Чехії", - зазначив експерт УЄФА.

"Ми повинні організувати матчі на місцях, ми повинні організувати роботу хлопчиків і дівчаток, що будуть подавати м'ячі під час матчів, супровід гравців, церемонію відкриття, церемонію закриття турніру і так далі. Це навіть не сотня, а тисяча різних дрібних завдань стоїть перед нами", - пояснив він.

Як відомо, юнацький чемпіонат Європи з футболу в 2009 році пройде в Донецьку і Маріуполі.

Турнір розглядається як генеральна репетиція перед чемпіонатом Європи з футболу 2012 року, матчі якого планується провести на новому стадіоні ФК "Шахтар".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування