Симоненко вирішив, що Україна сама винувата

Середа, 4 червня 2008, 13:38

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що заява Держдуми Росії про можливість виходу з Договору про дружбу, співробітництво між Україною і Росією викликана провокаціями з української сторони.

Про це Симоненко заявив в інтерв'ю журналістам у середу, коментуючи відповідну заяву Держдуми Росії.

Симоненко підкреслив, питання про можливість виходу з Договору про дружбу "першою підняла саме українська сторона, а не російська".

"Українська сторона, різного рівня політики вже говорили про те, що вони ставлять під сумнів пролонгацію договору, який був у нас 10 років до цього. Не російська сторона поставила це питання, а українська", - сказав він.

"Це треба визнати, саме українська сторона займається провокаціями", - зробив акцент лідер комуністів.

Крім того, за словами Симоненка, саме українська сторона провокує Росію на відповідні заходи, у тому числі, з питань розміщення ЧФ РФ на території України.

Українська сторона "все робить для того, щоб виключити перебування тут ЧФ до 2017 року", додав він.

"Я вважаю, що ми, насамперед українська сторона, повинні захищати свої національні інтереси, особливо коли мова йде про стратегічних партнерів. Мова йде, безумовно, про розвиток взаємовигідного співробітництва з РФ", - переконаний Симоненко.

За словами лідера комуністів, "Україна створює передумови, що викликають питання в російської сторони", зокрема, про вступ України в НАТО, розміщення військових баз на території України, питання контролю газотранспортної системи "американцями і натовцями", питання ядерного комплексу.

"Я, насамперед, розглядаю це (заяву Держдуми РФ) як сигнал ще раз для того, щоб ми усередині України серйозно проаналізували ситуацію", - сказав Симоненко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...