Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони ледь не заблокували Раду. Конфлікт відстрочили

Середа, 4 червня 2008, 13:40

Складення у Верховній Раді присяги членами Вищої ради юстиції Андрієм Бойком, Олександром Волковим та Ігорем Самсіним перенесено.

Таке рішення було прийнято після дискусії, що продовжилася і в середу в сесійній залі довкола даного питання, повідомляє УНІАН.

Зокрема, під час обговорення цього питання народні депутати з фракції Партії регіонів зайняли місця в перших рядах біля трибуни, щоб в разі спроби складення присяги членами ВРЮ можна було заблокувати трибуну парламенту.

Виходячи із ситуації голова Верховної Ради Арсеній Яценюк зазначив, що це питання переноситься.

Він запропонував депутатам звернутися до Конституційного Суду з поданням щодо з’ясування ситуації, яка склалася, зокрема з використанням норми про те, що члени ВРЮ протягом двох місяців з часу їх призначення мають скласти присягу члена ВРЮ.

Як відомо, у вівторок, 3 червня, під час обговорення у парламенті питання щодо складення присяги членами Вищої ради юстиції, зокрема, голова комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергій Ківалов висловив думку, що допущення до присяги Волкова та Бойка суперечитиме закону про ВРЮ, яким передбачено, що члени ВРЮ мають скласти присягу протягом двох місяців після призначення.

Він наголосив, що Волков був призначений 7 грудня 2007 року, а Бойко - 21 грудня 2005 року з’їздом представників вищих юридичних навчальних закладів та наукових установ.

У відповідь голова Верховного суду Василь Онопенко зазначив, що терміни дійсно спливли, зокрема у Волкова, але в цьому його вини немає, оскільки він не відповідає за те, що парламент не працював у нормальному режимі і це питання не вносилося на розгляд Верховної Ради.

За його словами, в ситуації з Бойком йшлося про судову справу, що закінчилася в травні рішенням Вищого адміністративного суду, який поновив Бойка на посаді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування