Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк готовий "підставити плече" Тимошенко, але лякає "могилою"

Середа, 4 червня 2008, 14:16

Спікер Арсеній Яценюк заявляє, що боротьба з інфляцією є спільною проблемою всіх гілок влади і обіцяє, що Верховна Рада допоможе у цьому процесі уряду.

"Верховна Рада готова підставити плече уряду. Вносіть, будь ласка, закон про зміни до Держбюджету, справжній пакет антиінфляційних заходів. Я думаю, що всі здорово мислячі люди готові до ухвалення радикальних рішень виключно для стабілізації макроекономічної системи держави", - сказав Яценюк після доповіді в парламенті міністра фінансів Віктора Пинзеника.

"Це не тільки компетенція уряду і Нацбанку, це спільний план дій по цільовій інфляції і по тому, що ми доходимо до цього показника разом – парламент, уряд і Нацбанк", - додав він.

За словами Яценюка, висока інфляція не є тільки проблемою Кабміну і Нацбанку.

"Левова частка інфляційних процесів була сконцентрована у зовнішньому секторі – продовольча і енергетична криза, які лягли на нас. Але є й внутрішня частина – відсутність товарної пропозиції, збалансованість фінансової бюджетної політики, соціальні витрати. Це ті речі, про які ми повинні відверто говорити", - сказав він.

"Дискусія не може бути одновимірною. Зміна валютного курсу – це один маленький елемент, який при необдуманому застосуванні приносить більше мінусів, ніж плюсів. Якщо це системний ряд, тоді це працює. Якщо це викинуто з загальної макроекономічної політики – то, вибачте, це могила!", - додав Яценюк.

При цьому спікер поцікавився у Пинзеника, як проходить в уряді процес підготовки змін до Держбюджету.

На це Пинзеник відповів: "Міністерство фінансів перевели в бойовий режим дня і ночі".

"Я сьогодні доповів ключові позиції по доходах і по тих видатках, на які треба реагувати. Дав доручення всім міністерствам опрацьовувати пропозиції для того, щоб подати збалансований проект документу", - сказав міністр.

Водночас Яценюк підсумував: "Кабінет міністрів з залученням всіх політичних сил, відповідних фракцій, комітету з питань бюджету, готовий завершити процес подачі готового закону про Держбюджет".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...