Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В день погроз Держдуми, Янукович опинився в Москві

Середа, 4 червня 2008, 14:43

Голова Держдуми, лідер партії "Єдина Росія" Борис Гризлов провів зустріч з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем.

Раніше ця зустріч не планувалася, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На ранковому засіданні в середу Держдума звернулася до президента Росії і уряду з пропозицією розглянути можливість виходу Росії з великого договору з Україною у випадку, якщо офіційний Київ продовжить кроки по вступу до НАТО.

Під час зустрічі Гризлов заявив, що заяви і дії керівництва України чреваті серйозними наслідками для відносин цієї країни з Росією.

"Нас турбують останні заяви президента Віктора Ющенка з приводу інтенсифікації вступу в НАТО і передчасне обговорення питань щодо перебування Чорноморського флоту в Севастополі після 2017 року", - сказав Гризлов.

Він зазначив, що раніше в середу Держдума ухвалила звернення до керівництва Росії, де висловлюється заклопотаність станом російсько-українських відносин у світлі останніх заяв офіційного Києва.

"Ми вважаємо, такі заяви можуть спричинити і більш серйозні наслідки", - підкреслив голова Держдуми.

Як нагадав Гризлов, Янукович раніше неодноразово говорив - і російський спікер підтримує цю позицію - що з таких важливих питань, як вступ країни в НАТО, треба "послухати народ".

Як вважає спікер, "це те питання, що має вирішуватися на референдумі".

Гризлов також зазначив, що в "Єдиної Росії" з Партією регіонів є угода про співробітництво, і висловив переконання в тому, що очолювана Януковичем партія реально представляє інтереси українського народу. "Я на цьому роблю акцент", - підкреслив Гризлов.

У свою чергу, Янукович зазначив: "Перед - підписання угоди Україна-Росія". "Нас це питання дуже хвилює", - додав він.

За словами Януковича, на зустрічі з Гризловим він має намір обговорити в тому числі питання, що стосуються міжпартійних відносин.

Далі зустріч проходила за закритими для преси дверима.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування