У Тимошенко підтримали в'язницю за рейдерство

Середа, 4 червня 2008, 15:27

Уряд підтримав намір Держкомісії з цінних паперів і фондовому ринку установити адміністративну і кримінальну відповідальність за здійснення рейдерських захоплень.

Про це інтерв'ю журналістам повідомив голова ДКЦПФР Анатолій Балюк, передає Ліга в середу.

Балюк зазначив, що уряд на засіданні Кабміну схвалив і передав на розгляд Верховної Ради законопроект, яким встановлюється адміністративна і кримінальна відповідальність за захоплення будинків, офісів, підприємств, заволодіння майном, печатками підприємств.

За подібні дії визначається запобіжний захід - до 10 років позбавлення волі.

Також серйозна відповідальність передбачається для реєстраторів за невидачу реєстрів, за відхилення від здійснення визначеної законодавством діяльності.

За подібні порушення визначена кримінальна відповідальність від 2 до 5 років. Визначена також відповідальність посадових осіб акціонерних товариств, що перешкоджають діяльності підприємств.

Крім того, даним законопроектом передбачене внесення змін до процесуального і Господарського кодексу, що передбачають, що суди не мають права зупинити проведення загальних зборів акціонерів і визначати їхну неправомочність.

За словами голови ДКЦПФР, даний законопроект через кілька днів буде переданий на розгляд у парламент, де, як очікується, буде схвалений і "не зустріне опору парламентаріїв".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...