Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко сподівається, що Ющенко вгамує росіян

Середа, 4 червня 2008, 18:10

Міністр закордонних справ Володимир Огризко назвав "доволі своєрідним тлумаченням" Договору між Україною та Росією про дружбу, співпрацю і партнерство заяву Держдуми Росії щодо планів України вступити у НАТО.

Про це міністр сказав в інтерв’ю журналістам у Любляні, повідомляє УНІАН.

Огризко пообіцяв, що найближчим часом українське зовнішньополітичне відомство оприлюднить свою позицію щодо звернення Держдуми Росії.

"Наша зовнішньополітична лінія залишається незмінною – наш вибір зроблено, вибір зроблений давно і закріплений на законодавчому рівні. Ми неодноразово наголошували на праві українського народу обирати свою систему безпеки", - сказав міністр.

За його словами, Україна неодноразово підкреслювала, що її плани щодо вступу до НАТО жодним чином не спрямовані проти інших країн, в тому числі й проти РФ.

Огризко висловив сподівання, що на зустрічі у Санкт-Петербурзі 6 червня президент Віктор Ющенко та президент РФ Дмитро Медведєв обговорять цю тему і знайдуть порозуміння.

"Мені здається цей діалог, безумовно, зніме занепокоєння, яке досі ще має місце в позиції РФ", - сказав міністр.

Огризко також зауважив, що це вже другий такий документ, який ухвалює Держдума Росії.

Як повідомлялося, в середу Державна дума Російської Федерації прийняла заяву, в якій пропонує керівництву країни у разі приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО або форсування вступу до Альянсу вважати це її одностороннім виходом з Договору про дружбу, співпрацю і партнерство, і розглянути питання про вихід Росії з цього документа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування