Ющенко думає, що російська Держдума зробила велику помилку

Середа, 4 червня 2008, 19:46

Президент Віктор Ющенко називає великою політичною помилкою спроби перегляду Договору між Україною і Росією про дружбу, співпрацю і стратегічне партнерство.

Про це він заявив на брифінгу у Словенії, повідомляє УНІАН.

Ющенко підкреслив, що на сьогодні відносини між Україною и Росією мають найвищий статус – стратегічного партнерства, і це визначено в Договорі про дружбу.

"Я переконаний, що є великою політичною помилкою піддавати ревізії характер цих відносин, але очевидно, що не все залежить від української сторони", - сказав президент.

Ющенко офіційно заявив, що Україна відповідально ставиться до відносин з Росією.

"Ми розцінюємо ці відносини, як відносини між двома сусідами, вічними сусідами. Ми будуємо їх на принципах, які засвідчують, як на державному, так і на людському рівні велику повагу до російської держави, російського народу. Я ніколи не допускав і не буду допускати ті тональності чи застосування слів для характеристики цих відносин, які б дискредитували державу чи двосторонні стосунки", - сказав президент.

Водночас він вчергове наголосив, що Україна є суверенною державою і тому вибудовуватиме свою зовнішню політику, виходячи із національних інтересів.

Ющенко підкреслив, що Україна будує свою політику не проти третьої сторони, не проти будь-якого сусіда. Він підкреслив, що на території України не будуть розміщуватись жодні військові бази інших країн.

Ющенко також підтвердив готовність України надати відповідні гарантії на найвищому рівні, "щоб відвести будь-які підозри".

Як відомо, у середу Державна дума Росії ухвалила заяву, в якій пропонує керівництву країни у разі приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО або форсування вступу до Альянсу вважати це її одностороннім виходом з Договору про дружбу, співпрацю і партнерство, і розглянути питання про вихід Росії з цього документа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...