Клінтон зійшла з дистанції і збирається визнати поразку

Четвер, 5 червня 2008, 10:39

Сенатор Гілларі Клінтон, що боролась за можливість висуватися на президентських виборах у США, має намір припинити свою кампанію в суботу.

Про це пише газета американська газета The New York Times з посиланням на помічників сенатора.

Так один з провідних політтехнологів Клінтон Говард Вулфсон повідомив, що вона висловить підтримку своєму опоненту по праймеріз сенаторі Бараку Обамі у Вашингтоні в суботу.

Інший її помічник повідомив, що Клінтон визнає поразку, привітає Обаму і проголосить його кандидатом від партії, а також пообіцяє зробити все можливе для перемоги в листопаді.

Сам Обама, не чекаючи формальних поступок від Клінтон, оголосив про створення комісії з трьох осіб для вибору кандидатури віце-президента.

Помічники Обами відзначають: оскільки деякі демократи пропонують зробити Клінтон другим номером в Обами, а саме віце-президентом, комісія буде здійснювати пошуки неквапливо, щоб пристрасті, що розпалилися в ході жорстоких сутичок на праймеріз, дещо вляглися.

"Тепер, коли сімейна сварка закінчилася, ми усі можемо зосередитися на тому, що має бути зроблено в листопаді", - сказав Обама ввечері в середу на заході щодо збору коштів на Манхеттені.

Вдень у середу шляхи Обами і Клінтон ненадовго перетнулися у Вашингтоні. Виходячи з Капітолія, Обама сказав журналістам: "У найближчі тижні ми поговоримо між собою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування