Депутати вирішили розібратися з високими цінами на житло

Четвер, 5 червня 2008, 14:36

У Верховній Раді створено тимчасову слідчу комісію для розслідування причин встановлення високих цін на житло в Києві та інших містах.

За ухвалення проекту постанови проголосували 405 депутатів при необхідних 150, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Комісія також повинна розслідувати причини невиконання забудовниками зобов'язань по договорах про інвестування в житлове будівництво, причини бездіяльності посадових осіб місцевої влади, що привели до таких наслідків.

За підсумками роботи комісія повинна ініціювати удосконалення законодавства для ефективного регулювання відносин на ринку житла і запропонувати механізм захисту громадян, що інвестували в житлове будівництво.

Комісія складається з 13 депутатів Верховної Ради, очолює її депутат від фракції "НУ-НС" Оксана Білозір. Термін роботи комісії - 1 рік з моменту ухвалення постанови.

Як відомо, автори проекту постанови вважають, що дуже висока вартість житлової нерухомості Києва, Львова, Одеси позбавляє більшість громадян можливості поліпшити свої житлові умови.

На їхню думку, це відбулося через непрозорість відводу забудовникам земельних ділянок і бюрократичних процедур.

Також депутати вважають за необхідне запобігти можливим будівельним аферам, коли забудовник не може виконати свої зобов'язання з інвестиційних договорів, як це сталося з інвесторами групи компаній "Еліта-центр".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News