Комісія Турчинова заявила, що Vanco нічого не світить

Четвер, 5 червня 2008, 21:24

Міжвідомча комісія з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції під головуванням першого віце-прем‘єра Олександра Турчинова підтвердила правомочність анулювання дозволу на користування надрами офшорній компанії Vanco Prickerchenska Ltd.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Турчинова.

"Незважаючи на тиск, який здійснюється на уряд, у тому числі за допомогою залучення безпринципних представників Генеральної прокуратури, шельфи Чорного і Азовського моря знаходяться під контролем держави", – заявив Турчинов.

Коментуючи рішення комісії, він наголосив, що "уряд не допустить реалізації схем, вигаданих корумпованими чиновниками щодо привласнення стратегічних ресурсів держави, які належать нашим нащадкам".

Під час розгляду питання про єдиний принцип надрокористування перший віце-прем‘єр наголосив на необхідності запровадити ефективний та прозорий принцип освоєння стратегічних ресурсів держави, виходячи з пріоритету національних інтересів та енергетичної безпеки України, а також економічних і екологічних наслідків надрокористування.

В результаті обговорення питання було дано доручення Міністерству охорони навколишнього природного середовища, Міністерству економіки і Міністерству фінансів винести на наступне засідання комісії пропозиції по запровадженню збалансованого та державницького підходу до принципу освоєння шельфу Чорного та Азовського моря.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування