В БЮТ тішаться, що коаліція ще існує юридично

П'ятниця, 6 червня 2008, 10:55

Депутат Верховної Ради Олег Ляшко запевняє, що юридично коаліція продовжує існувати, незважаючи на вихід з неї двох депутатів.

Про це він заявив в коментарі каналу "Рада".

"Суб'єктами коаліції є не депутати, а фракції. Насправді ніяких юридичних наслідків для існування коаліції ці заяви не несуть, а фактично – є проблеми. Хоча ми долаємо ці проблеми", - сказав Ляшко.

"Дивіться, в НУНС є "Єдиний центр", яка діє за командою Балоги і Секретаріату президента. Тобто вони де-юре перебувають у коаліції, а фактично голосують, як скаже Балога. Але коаліція від цього не припиняє діяти", - зазначив він.

За словами Ляшка, Рибаков і Бут, які вийшли з коаліції, лише легалізували те, що робили до цього, не голосували, як передбачено коаліційною угодою.

Депутат наголосив, що коаліція може розпастися лише при виході з неї однієї з фракцій-учасників.

Щодо депутатів-відступників, то Ляшко сказав, що "зараз ми зберемо фракції і виключимо цих депутатів".

Він також нагадав, що, незважаючи на виключення з фракції Рибаков і Бут залишаться депутатами, оскільки втратити мандат вони можуть лише особисто написавши заяву про вихід з фракції.

Згідно з Конституцією, коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді формується протягом одного місяця з дня відкриття першого засідання Верховної Ради, що проводиться після чергових або позачергових виборів Ради, або протягом місяця з дня припинення діяльності коаліції депутатських фракцій у парламенті.

До складу коаліції входить більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради (226).

Коаліція формується депутатськими фракціями. За результатами проведених консультацій за особистими підписами голів відповідних депутатських фракцій, або за рішенням депутатської фракції одним із заступників голови депутатської фракції, укладається Угода про коаліцію депутатських фракцій у Верховній Раді, стверджує регламент Ради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування