Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони кажуть, що будуть "змушені" домовлятися про коаліцію

П'ятниця, 6 червня 2008, 11:31

Фракція Партії регіонів має намір брати участь у переговорах зі створення нової коаліції у разі юридичного підтвердження розпаду коаліції БЮТ та "НУ-НС".

Про це заявив голова комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності парламенту, заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, повідомляють Українські новини.

"Якщо коаліція перестане існувати й це буде юридично підтверджено, і ніякі подальші рухи зроблені не будуть, то ми змушені будемо взяти участь у переговірному процесі з формування протягом місяця нового складу коаліції", - сказав депутат.

При цьому Єфремов зазначив, що відповідно до частини 2 статті 66 тимчасового регламенту Верховної Ради вихід з коаліції двох депутатів, а також склад в 225 депутатів означає розпад коаліції.

Крім того, депутат заявив, що у зв'язку із розпадом коаліції уряд, який очолює Юлія Тимошенко, сьогодні є виконуючим обов'язків, повідомляє УНІАН.

Єфремов зазначив, що "місяць є на вирішення цих питань". "Упродовж місяця має бути сформована коаліція, яка подасть новий склад уряду", – додав він.

Як відомо, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк на пленарному засіданні парламенту зачитав заяви народних депутатів Ігоря Рибакова з фракції БЮТ та Юрія Бута з фракції "НУ-НС" про вихід з коаліції.

Зачитавши заяви, Яценюк сказав: "Я хочу сказати одне: хай ці люди схаменуться".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування