На Кожем’якіна Балога відреагував: "Давайте краще повернемо Портнова"

П'ятниця, 6 червня 2008, 13:03

У Блоці Юлії Тимошенко вважають, що депутати Партії регіонів своїми діями у Верховній Раді в четвер при спробі розглянути питання про звільнення голови ФДМ Валентини Семенюк надали допомогу главі секретаріату президента Віктору Балозі.

"Партія регіонів блокувала трибуну у допомогу Балозі, щоб у черговий раз не засвітилася його група "Єдиний Центр", що налаштована на Ахметова", - заявив "Дело" "бютівець" Сергій Соболєв.

"Вони разом (Балога й Ахметов) дерибанять "Дніпроенерго" за допомогою Семенюк-Самсоненко, тому так і відстоюють її", - додав він.

У той же час "бютівець" Андрій Кожем’якін, який претендує на посаду голови Фонду Держмайна, вважає, що ажіотаж навколо призначення нового голови ФДМ пов'язаний, зокрема, і з його персоною.

"Мені передали, що коли пролунало моє прізвище, Балога сказав: "Давайте краще повернемо Портнова", - сказав він.

У той же час депутат відмовився розповісти, що він зробить найпершим чином у випадку призначення, оскільки говорити про це ще рано.

"Спочатку нехай знімуть Семенюк-Самсоненко. Ви бачите, що Партія регіонів блокує трибуну, охороняючи своє награбоване, тому говорити про перші кроки ще рано", - сказав Кожем’якін.

Як відомо, у парламенті зареєстрована постанова за підписами голів фракцій БЮТ і "НУ-НС" на звільнення Семенюк з посади голови Фонду держмайна. Однак у четвер розглянути це питання не вдалося – Партія регіонів заблокувала трибуну Верховної Ради, а саму Семенюк викликати в парламент не вдалося: вона перебуває у відпустці і, за деякими даними, проходить обстеження за кордоном.

У той же час, член БЮТ Ольга Бондар вважає, що присутність Семенюк на процедурі її звільнення не обов'язкова, оскільки в регламенті це не прописано. Солідарний з нею і Соболєв. "Регламент дозволяє їй виступити. Якщо хоче нехай виступає, але це не обов'язково", - сказав депутат.

Від початку на посаду голови ФДМ БЮТ пропонував Андрія Портнова, однак у четвер, 5 червня, Портнов сам попросив не розглядати його кандидатуру на цю посаду. Після цього БЮТ висунув кандидатуру Кожем’якіна.

Кожем’якін колись працював у СБУ. У вересні 2005 року був звільнений разом із тодішнім головою служби Олександром Турчиновим. У 2006 році став народним депутатом від БЮТ. Очолював парламентську спецкомісію з приватизації. У січні цього року призначений радником прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на громадських началах.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування