ЮЩЕНКО КАЖЕ, ЩО КОАЛІЦІЯ НЕ РОЗПАДЕТЬСЯ

П'ятниця, 6 червня 2008, 14:56

Президент Віктор Ющенко не вважає вихід двох депутатів із коаліції підставою для її розпаду.

Про це він заявив журналістам на прес-конференції під час свого візиту до Росії, повідомляє прес-служба президента.

"Це (вихід двох депутатів з коаліції) не є правовою підставою говорити про розпад (коаліції). Коаліція дієздатна, вона продовжить свою роботу", - сказав Ющенко.

На його переконання, з точки зору права цей прецедент не причина для того, щоб навіть розглядати питання про долю коаліції відповідними органами.

Ющенко вважає, що цей випадок більше стосується організації відносин всередині фракцій, до яких належать народні депутати, та між двома фракціями-учасницями коаліції.

"Це запитання до фракції, до політики прийняття рішень з тих чи інших питань. Іншими словами, коли відбуваються такі процеси, скоріше за все, вони пов'язані з тим, що народні депутати хотіли б бачити більш взаємнопогоджену політику в тих чи інших питаннях", - сказав президент.

Ющенко закликав депутатів фракцій коаліції "консолідуватися в рамках більшості, у рамках роботи уряду".

"Сигнали взаємопорозуміння і ефективних дій, урядових у тому числі, сьогодні надзвичайно потрібні для того, щоб коаліція отримала друге дихання. У мене немає сумніву, що обидві фракції вживатимуть такого роду сигнали, щоб продемонструвати більш успішну роботу", - сказав президент.

Як відомо, депутат від БЮТ Ігор Рибаков та депутат від НУ-НС Юрій Бут заявили про вихід із коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування