Гриценко: коаліцію розвалили не тільки де-факто, але й де-юре

П'ятниця, 6 червня 2008, 15:29

Голова комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко заявляє, що "коаліцію розвалили не лише де-факто, але й де-юре".

Так він прокоментував заяви двох депутатів від БЮТ та "НУ-НС" про вихід із коаліції, повідомляє прес-служба Гриценка.

"Що б не говорили лідери фракцій коаліції, посилаючись на норми закону, аби пом'якшити оцінку ситуації, треба визнати, що нинішню коаліцію сьогодні розвалили остаточно, не лише де-факто, а вже й де-юре. Це очевидно для всіх", - заявив депутат.

"І вже менш важливо, коли формально буде зроблено заяву спікера про відсутність коаліції, коли буде внесено до порядку денного питання про недовіру до прем'єр-міністра або звіт уряду, коли розпочнеться відлік часу для формування нового уряду чи нової коаліції", - додав він.

За словами Гриценка, "важливо інше: відтепер у парламенті коаліції реально немає, і тим самим поставлена під сумнів перспектива не лише подальшої законодавчої роботи Верховної Ради, але й діяльність уряду в його нинішньому складі".

"Отже кроки, спрямовані на поступове руйнування держави і державності, які мали місце протягом останніх місяців, сформувалися у цілісний сценарій прискореного розвалу. Після сьогоднішнього дня Україна не стала сильнішою, вона стала набагато слабшою – це факт", - додав він.

"Абсолютно очевидно, що без ситуативної підтримки депутатами з інших фракцій коаліція вже не зможе прийняти в стінах парламенту жодного принципового рішення", - наголосив Гриценко.

"Не зможе вона прийняти і змін до бюджету, а по суті – нового бюджету на поточний рік, вкрай необхідного країні", - пояснив він.

Крім того, зауважив Гриценко, час для заяви про вихід з коаліції "був обраний з метою послабити і без того слабкі позиції президента Ющенка під час його візиту до Росії і його перших переговорів з новообраним президентом РФ".

"Внутрішньо слабка країна не може бути сильною під час міжнародних переговорів", - наголосив депутат.

На думку Гриценка, "примітно, що організатори руйнування коаліції зробили це чужими руками, цинічно-креативно – з коаліції вийшли не депутати групи "ЄЦ", натомість двох політичних зрадників знайшли в списках Тимошенко і Луценка, щоб потім позиціонувати "ЄЦ" як головного захисника коаліції".

"Сподіваюся, що громадяни України спроможні відрізнити політику від політиканства, дійсну позицію від цинічної заяви", - додав депутат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування