Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: "Або коаліція працює, або перевибори"

П'ятниця, 6 червня 2008, 15:32

Вихід депутатів із фракцій не несе юридичних наслідків і не означає розпад коаліції у Верховній Раді, вважає міністр внутрішніх справ, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко.

"Від цього (виходу депутата зі складу фракцій) де-юре не зміниться суть коаліції. Коаліція демократичних сил, уряд, БЮТ і НУ-НС будуть працювати в нинішньому форматі або ж будуть перевибори", - сказав він журналістам у Києві в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Луценко додав, що з ним особисто і лідерами фракції НУ-НС не ведуться переговори про створення широкої коаліції за участю Партії регіонів.

"Це гірко, але ці зрадницькі дії двох депутатів не спричинять жодних юридичних наслідків. Коаліція створюється фракціями, і фракція БЮТ, і фракція НУ-НС мають угоду про роботу з коаліцією, і вона продовжує діяти", - завірив Луценко.

Він також додав, що в зв'язку з заявами депутатів робота коаліції ускладниться.

"Політична корупція завжди існувала і сховалася під тиском правильних дій президента України, що за це розпустив попередню "верховну зраду", - переконаний лідер "Народної самооборони".

"Проте, виявляється, що це щеплення було недостатнім, і знаходяться авантюристи або христопродавці, які думають про власні інтереси. Скільки їх може бути, мені невідомо", - прокоментував він, відповідаючи на питання, чи можливі ще заяви про вихід з коаліції.

Як відомо, у п'ятницю депутат фракції БЮТ Ігор Рибаков і депутат фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Бут заявили про свій вихід з коаліції.

До коаліції в парламенті України раніше входили 227 депутатів за кваліфікованої більшості в 226 голосів з 450.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...