Генпрокуратура хоче знову занести над Луценком "дамоклів меч"

П'ятниця, 6 червня 2008, 15:49

Генеральна прокуратура має намір у найближчі дні оскаржити постанову Подільського райсуду Києва про визнання незаконними кримінальних справ у відношенні голови МВС Юрія Луценка.

"Будемо оскаржувати цю постанову. Ми отримали (копії постанови). Я думаю, що сьогодні, можливо (буде подана апеляційна скарга)", - сказав перший заступник генерального прокурора Сергій Винокуров у п'ятницю в інтерв'ю журналістам у Києві.

Коментуючи інформацію про те, що нібито Генпрокуратура діє репресивними методами у відношенні певних політиків, зокрема до Луценка, Винокуров сказав:

"У чому переслідування? Ми що, скеровували Юрія Віталійовича в секретаріат президента, щоб він там конфліктував із Черновецьким (мер Києва Леонід Черновецький, з яким у Луценка стався інцидент)? Ми Юрія Віталійовича змушували, щоб він роздавав зброю у свій час людям, які не мають права (на носіння зброї)? Ми що, літали з ним у цих літаках відпочивати і говорили, що це потрібно робити? Яке переслідування?".

Винокуров підкреслив, що в прокуратуру звернулися з офіційними заявами низка депутатів, були повідомлення преси, і прокуратура зобов'язана була у визначений термін розглянути ці звернення і дати належну відповідь.

"Що ми мали зробити з цими заявами? Ми мали викинути їх у корзину? Не маємо права!", - сказав він.

"Я жодного разу за останній час не чув ні однієї претензії (до роботи Генпрокуратури), яка б мала під собою хоч якісь підстави", - додав Винокуров.

Як повідомлялося, 3 червня Подільський районний суд Києва визнав незаконним порушення Генеральною прокуратурою кримінальних справ у відношенні міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Таким чином, суд задовольнив скаргу адвоката Луценка Юрія Мартиненка на постанову Генпрокуратури про порушення кримінальних справ. Одна постанова стосується кримінальної справи у відношенні Луценка у зв'язку з інцидентом, який відбувся між ним і мером Києва Леонідом Черновецьким після засідання РНБО, а друга стосується використання авіації в серпні 2006 року.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
20:41
В Україні створять мережу "Стартап-школа – інкубатор-акселератор": що це означає
20:41
Понад 400 млн євро виділяє Данія на відбудову та енергетику України
20:34
відеоЗеленський обговорив з Сирським посилення фронту на Донеччині
Усі новини...