"Нафтогаз" називає заяву "Газпрому" політичною

П'ятниця, 6 червня 2008, 16:27

НАК "Нафтогаз-Україна" закликає не робити передчасних висновків із заяви російської сторони про намір підняти ціну на газ для України удвічі.

Фінальне рішення про ціну на газ буде за підсумками переговорів "Нафтогазу" і "Газпрому", заявив керівник прес-служби НАК "Нафтогаз-Україна" Валентин Землянський у ході "круглого столу" у п'ятницю, повідомляє Ліга.

"Поки робити висновки рано, тому що "Нафтогаз" і "Газпром" перебувають у стані переговорів", - заявив Землянський.

"Дану заяву можна розцінювати не більш як політичну", - зазначив він.

Керівник прес-служби НАК пояснив, що ціна на імпортований газ, який іде з середньої Азії, залежить від багатьох факторів – у тому числі і від ставок на зберігання й на транзит російського газу територією України.

Як відомо, раніше у п'ятницю, 6 червня, після зустрічі президентів Росії й України міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що ціна на російський газ для України з 1 січня 2009 р. збільшиться в 2 рази.

"Ціни на газ центральноазійських країн, що потрапляє в Україну через територію Росії, з 1 січня 2009 року будуть відповідати європейським цінам, розраховуватися по стандартних формулах ", - зазначив Лавров, пояснивши: "Це рішення обумовлює і перехід на ринкові ціни. Ціна для України в цьому зв'язку збільшиться майже вдвічі".

За словами російського міністра, про те, "що така ситуація складеться і ціна об'єктивно зросте" президент РФ Дмитро Медведєв нагадав президентові Віктору Ющенку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...