У Ющенка не злякались підвищення ціни на російський газ

П'ятниця, 6 червня 2008, 19:28

Україна готова до переговорів з Росією щодо ціни на газ на 2009 рік.

Про це заявив в інтерв`ю "5 каналу" перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, коментуючи заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про намір удвічі підвищити ціну на блакитне паливо для України в наступному році.

"Українська сторона давно очікує важких переговорів з Росією з приводу ціни на газ на наступний рік", - сказав Шлапак.

"У принципі, ми готові до таких переговорів", - додав він.

Шлапак, зокрема, нагадав, що ще восени 2007 року в Москві представники найбільших газових компаній Середньої та Центральної Азії на своєму зібранні говорили про намір суттєво підвищити ціну на газ для України на 2009 рік.

За його словами, в робочих переговорах, які ведуться сьогодні з "Газпромом", обговорюється питання щодо поетапного підвищення ціни на газ для України в обмін на розумну транзитну політику, яку готова запропонувати наша держава.

"Тому давайте не будемо поспішати зараз з якимись радикальними висновками. Заяви політиків є заяви політиків, робота конкретно фахівців, я думаю, дасть хороший результат", - сказав Шлапак.

Як повідомлялося, сьогодні голова МЗС РФ Сергій Лавров після переговорів президентів двох країн, на яких обговорювали проблему постачання газу в Україну, заявив, що ціна на російський газ для України з 1 січня 2009 року збільшиться майже удвічі.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News