Ющенко нагадав Медведєву, що пора пакувати валізи

Субота, 7 червня 2008, 10:36

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Чорноморський флот Росії може залишатися у Севастополі лише до 2017 року.

Про це він повідомив у п’ятницю на прес-конференції, коментуючи результати переговорів з президентом Росії Дмитром Медведєвим, передає УНІАН.

Ющенко зазначив, що відповідно до Великого українсько-російського договору і Конституції України ЧФ Росії перебуватиме на території України до 2017 року.

"Це договір, який до останньої букви буде виконаний українською стороною", - наголосив президент, додавши, що з цього приводу не може бути жодних дискусій.

Ющенко також заявив, що Україна стурбована низкою інцидентів, пов’язаних із перебуванням російських військ на її території.

За його словами, українська сторона вбачає потребу в активізації діалогу в рамках виконання українсько-російських угод, зокрема, у військовій сфері.

"Я довів президенту Росії про те, що маємо багато прикрих моментів, які дискредитують добрі відносини у рамках такого рішення", - сказав Ющенко.

Зокрема, президент нагадав, що у квітні цього року на території України було знайдено російську ракету, яка "не оговорена у наших регламентах".

Також Ющенко переконаний, що потрібно навести лад у питанні дислокації та передислокації російських військових частин. Крім того, він нагадав про інцидент, який стався у квітні і був пов’язаний зі святкуванням річниці Чорноморського флоту Росії.

"Нас турбують питання нецільового використання нерухомості, землі", – додав президент. При цьому він наголосив, що йдеться не про використання цих ресурсів державними інституціями, а про їх несанкціоноване використання приватними структурами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування