Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна теж хоче домовлятися з Азією про газ

Субота, 7 червня 2008, 10:45

Україна хоче приєднатися до газових переговорів між Росією та країнами Середньої Азії.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на прес-конференції у Санкт-Петербурзі в п’ятницю, коментуючи результати своїх переговорів з президентом Росії Дмитром Медведєвим, передає УНІАН.

За словами Ющенка, Україна, на жаль, не бере участі у газових переговорах між Росією і азійськими країнами, але "хотіла б долучитися до переговорного процесу".

Президент України зазначив, що під час зустрічі з Медведєвим запропонував, аби представники НАК "Нафтогаз України" разом із посадовцями "Газпрому" провели переговори з постачальниками середньоазіатського газу в рамках визначення балансу поставок газу на 2009 рік.

"Ми домовились про такі механізми", - сказав Ющенко.

Коментуючи можливість підвищення ціни на газ для України з боку Росії, президент України сказав, що не може говорити про ціну на газ, поки не проведені відповідні переговори.

Водночас він зауважив, що Україна зацікавлена у зрозумілих відносинах у галузі газопостачання, а також і щодо транзиту газу через свою територію.

Як повідомлялося, у п’ятницю голова МЗС РФ Сергій Лавров після переговорів президентів двох країн, на яких обговорювали проблему постачання газу в Україну, заявив, що ціна на російський газ для України з 1 січня 2009 року збільшиться майже удвічі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування