Ющенко не приїде на місце вибуху

Понеділок, 9 червня 2008, 11:48

Президент Віктор Ющенко планував відвідати шахту імені Карла Маркса (м. Єнакієве, Донецька область), де в неділю вибухом метану бути захоплено 37 гірників.

Однак візит було скасовано, повідомляє "Остров".

Прес-служба Донецької облдержадміністрації у понеділок вранці повідомила, що "9 червня 2008 року президент України Віктор Ющенко відвідає АП "Шахта ім. К. Маркса".

Цю же інформацію підтвердили "Острову" у правоохоронних органах Донецької області, повідомивши, що надійшла команда готуватися до приїзду Ющенка в Донецьку область.

Однак, уже через півгодини прес-служба Донецької ОДА повідомила, що "попередня інформація, що стосується візиту президента України, була розіслана помилково".

Правоохоронці також повідомили, що команда про зустріч президента скасована.

Як відомо, 8 червня 2008 року вибухом на шахті імені Карла Маркса в Єнакієве було захоплено 37 гірників. Двоє з них були знайдені живими, тіло третього підняли без ознак життя. Доля 34 гірників залишається невідомою.

Вибух, що прогримів у неділю, був настільки потужним, що ушкоджено наземні будівлі навколо стовбурів шахти. Будівлі навколо одного зі стовбурів зайнялися. Близько 6 годин 35 хвилин пожежа надшахтної будівлі стовбура № 2 був ліквідована.

5 жінок, які працювали на поверхні, постраждали. Три з них із сильними опіками госпіталізовані в опіковий центр Донецького інституту невідкладної і відновлювальної хірургії ім. В. Гусака. Ще 2 особи знаходяться в травматологічному і терапевтичному відділеннях лікарень у Єнакієве.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування