Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і міністрів зібрав вибух

Понеділок, 9 червня 2008, 13:05

Кабінет міністрів провів позачергове засідання для аналізу наслідків вибуху на шахті ім. Карла Маркса в Єнакієве Донецької області, що сталося 8 червня.

Про це журналістам заявив міністр у справах молоді і спорту Юрій Павленко після завершення засідання уряду, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, Кабмін ухвалив три розпорядження, у тому числі про створення урядової комісії для розслідування наслідків аварії.

У свою чергу міністр економіки Богдан Данилишин заявив, що Кабінет міністрів вирішив виділити 15 млн. грн. Мінвуглепрому для ліквідації наслідків аварії на шахті, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас прес-секретар прем'єр-міністра Марина Сорока повідомила, що в середу відбудеться чергове засідання уряду, що розпочнеться з питання ліквідації наслідків аварії на шахті.

За словами Сороки, за підсумками засідання прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила сформувати повний реєстр шахт, де видобуток вугілля відбувається глибше, ніж 1 тис. м включно, вказавши в ньому кількість працюючих на шахті людей, ступінь аварійності.

Шахти, що потрапили до реєстру, будуть вивчені на предмет доцільності видобутку в них.

Також Тимошенко доручила підготувати до засідання Кабінету міністрів 11 червня економічно обґрунтований план попередження аварій на шахтах.

За словами Сороки, прем'єр заявила, що аварія на шахті є "наслідком руйнування галузі протягом 17 років, а також корупції в ній".

Прем'єр-міністр також доручила забезпечити соціальну допомогу рідним і близьким шахтарів, що опинилися під землею на шахті в Єнакієве, у такому ж розмірі і таким же способом, як вона була надана рідним і близьким шахтарів загиблих і потерпілих під час торішньої аварії на шахті Засядька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування