Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лікар Ющенка: не беріть гріх на душу – президента отруїли

Понеділок, 9 червня 2008, 13:27

Міністр охорони здоров'я Василь Князевич називає "повною дезінформацією" заяви про те, що кандидат у президенти Віктор Ющенко не був отруєний.

"Останнім часом деякими безвідповідальними політиками зроблені провокативні заяви стосовно теми отруєння президента. Знову запущена фальшива інформація про те, що отруєння діоксином нібито не було", - йдеться у заяві міністра.

Князевич зауважив, що він "як міністр охорони здоров'я і як керівник з української сторони спільної українсько–швейцарської групи фахівців, що займалася лікуванням президента з початку 2005 року, мусить зробити заяву, що ці твердження є повною дезінформацією".

За словами міністра, "факт отруєння Віктора Ющенка найтоксичнішим з діоксинів підтверджений медиками на основі численних токсикологічних досліджень тканин організму в сертифікованих закордонних лабораторіях, а також на основі клінічної картини захворювання, яка повністю відповідала отруєнню такою сполукою".

"З початку 2005 року і до сьогоднішнього дня в процесі реалізації лікувальної стратегії, розробленої для президента, проведено більше десяти серій токсикологічних досліджень, і кожне з них підтвердило наявність діоксину в організмі в кількостях, які ні за яких умов не могли потрапити в організм побутовим шляхом", - заявляє Князевич.

"Більше того, дані, отримані медиками, знайшли своє повне підтвердження при проведенні криміналістичної судово–медичної експертизи із залученням токсикологічних лабораторій розвинутих країн Західної Європи", - додав він.

За словами міністра, "дані, отриманні слідчими органами в процесі такої експертизи, повністю корелювали з даними медиків".

Водночас, Князевич підкреслив, що "результатом діяльності нашої спільної українсько-швейцарської групи стало багатократне зниження концентрації токсиканта (діоксину) в організмі та кардинальне покращення стану здоров'я президента".

Міністр звернувся до політиків із закликом: "Не беріть гріх на душу, і не використовуйте тему отруєння і здоров'я людини задля вирішення власних політичних цілей".

Як відомо, раніше член фракції "НУ-НС" Давид Жванія заявив про те, що кандидат у президенти Віктор Ющенко не був отруєний.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування