Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко може забрати крісло у двох Вікторів

Понеділок, 9 червня 2008, 15:09

Віктор Янукович набрав би найбільшу кількість голосів на виборах президента, але в другому турі перемогла б Юлія Тимошенко.

Такі дані опитування "ФОМ-Украина", повідомляє Ліга.

Якби президентські вибори відбулися найближчої неділі, то Віктор Янукович набрав би 22,8%.

На другому місці нинішній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, - за неї готові проголосувати 21,2% респондентів, у той час як за діючого президента Віктора Ющенка - тільки 7,2%.

Петра Симоненка підтримали б 3,6%, Володимира Литвина - 3,7%, Арсенія Яценюка - 2,3%, Олександра Мороза - 1,1%, Леоніда Кучму - 0,7%, Юрія Луценка - 0,6%, Леоніда Черновецького - 0,5% респондентів.

Разом з тим, якби президентські вибори проводилися в два тури, і в другий тур вийшли б Тимошенко і Янукович, то перемогу одержала б нинішній прем'єр - за неї готові були б проголосувати 33,4%, тоді як за Януковича - 32,3% опитаних.

Проти обох ймовірних претендентів на посаду президента голосували б 16,5% українців.

Якби в другий тур вийшли Ющенко і Янукович, то лідер Партії регіонів набрав би 33,5%, тоді як нинішній глава української держави - 23,4%. Разом з тим, проти обох кандидатур проголосували б 22,3% респондентів.

Якби в другий тур вийшли б Тимошенко і Ющенко, то з істотною перевагою перемогла б діючий прем'єр - 29,4%, тоді як Ющенко підтримали б 11,9%. Проти обох голосувало б 36,2%.

У той же час, більшість респондентів вважають, що президент України повинна вибиратися на загальнонаціональних виборах - таких 80,8%. І тільки 1,7% опитаних упевнені, що президент може обиратися більшістю голосів у парламенті.

Дане дослідження було проведено з 22 травня по 3 червня 2008 року методом інтерв'ю. Вибірка склала 2 тис. респондентів старше 18 років. Опитування проводилося в 160 населених пунктах. Похибка вибірки + (-) 2,2%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування