Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У шахті імені Маркса знайшли живими 21 гірника, підняли 6

Понеділок, 9 червня 2008, 15:12

Рятувальники знайшли живими 21 гірника на шахті ім. Карла Маркса в Єнакієве, повідомив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.

"Це дуже значна кількість тих, хто міг вижити після такого вибуху", - заявив він на брифінгу в Єнакієве в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Шість живих гірників уже підняті на поверхню. Один із них у важкому стані, повідомила журналістам у Єнакієве прес-секретар Турчинова Ганна Вахоцька.

Турчинов зазначив, що процес підйому гірників ускладнений у зв'язку з руйнацією комунікацій. За його словами, підйом буде тривалим, оскільки можна піднімати по 2 особи.

Турчинов зазначив, що рятувальники пройшли 875 метрів і опустилися на позначку 1000. "На двох позначках був установлений контакт із живими людьми", - сказав Турчинов.

Між тим, у Донецьку область для з'ясування причин і обставин вибуху на шахті імені Карла Маркса вилетіли секретар РНБО Раїса Богатирьова та генеральний прокурор Олександр Медведько з групою співробітників Генеральної прокуратури, інформує Ліга.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, зараз розслідуванням аварії на шахті ім. К.Маркса займається прокуратура Донецької області, однак у випадку виявлення певних фактів за розслідування цієї справи візьметься і Генпрокуратура.

Як повідомлялося, о 5 годині ранку в неділю на шахті ім. Карла Маркса держпідприємства "Орджонікідзевугілля" стався вибух газоповітряної суміші. У цей момент під землею знаходилися 37 гірників. Вибухом ушкоджені наземні споруди, травмовано 5 працівників шахти, які знаходилися на поверхні біля ствола шахти.

У понеділок уранці з-під завалу дістали двох живих гірників. Вони з діагнозом ситуаційний синдром госпіталізовані в міську лікарню. Третій гірник без ознак життя на глибині 750 метрів виявлений у камері водовідливу шахти. У лікарнях зперебуває 7 потерпілих.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування