Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький до вечора визначиться з Довгим, а до ранку – з голосами?

Понеділок, 9 червня 2008, 15:16

Кандидатуру на посаду секретаря Київради від фракції Блока Леоніда Черновецького буде визначено у понеділок о сьомій вечора.

Про це "Українській правді" розповів депутат Київради від Блоку Леоніда Черновецького, колишній секретар міськради Олесь Довгий.

"Сьогодні ввечері ми зберемось із фракцією і будемо радитись з приводу кандидатури на посаду секретаря Київради. Потім ми запропонуємо цю кандидатуру Леоніду Михайловичу і, якщо він як мер схвалить її, вона буде запропонована завтра на сесії Київради ", - пояснив Довгий.

За словами депутата, наразі продовжуються консультації з представниками інших фракцій про підтримку кандидатури від Блоку Леоніда Черновецького на посаду секретаря столичної міськради.

"Я не знаю, чи є вже необхідна кількість голосів – консультації продовжуються. Усе буде зрозуміло у вівторок на сесії Київради, - сказав Довгий. – Але в будь-якому разі я вважаю, що абсолютне право на висунення кандидатури секретаря ради належить фракції, яка виграла вибори до Київради".

За його словами, у понеділок на вечірньому засіданні фракції будуть розглядатися декілька кандидатур на секретаря Київради. "І однією з них є я", - сказав Довгий.

В той же час він розповів, що наразі, згідно з рішенням Конституційного суду, імперативний мандат до депутатів Київради може бути застосований лише, якщо вони або не увійшли у фракцію тієї політичної сили, від якої обирались до міськради, або вийшли з неї. За його словами, наразі у Київраді не зареєстрована жодна фракція.

"Я думаю, що більшість фракцій будуть оголошені завтра на сесії, - вважає депутат. – Але станеться це після обрання секретаря Київради, або до – мені невідомо".

"Якщо ж депутат, наприклад, увійшов у фракцію Блока Кличка, а проголосував як депутати БЮТ, він не може бути позбавлений мандату", - пояснив колишній секретар Київради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування